Logo
HomeFour Suit StudioGame Blog
Logo
Logo
HomeRSSSite Map

©Copyright 2025 robin's recipes

Made with
  1. Post
  2. Quesadillas

tortillas

1 min read

Quesadillas

Written by

RO

Robin Stokkel

Creator

Published on

1/22/2025

Table of contents

Ingrediënten:Instructies:

Moeilijkheid: Gemiddeld
Cijfer: 9,5
Duur: 45 min
Aantal personen: 2-3
Notities: Uit het boek Plenty van Ottolenghi (p. 134). Heel lekker, maar het klaarmaken geeft wel altijd een zooitje!

Ingrediënten:

  • 8 kleine mais tortillas
  • 125 gram zure room
  • 120 gram geraspte cheddar kaas (of wat meer)
  • 6 el jalapenos —> je kan die uit een potje nemen
Voor de zwartebonenpasta
  • 230 gram zwartebonen (1 blik)
  • 1 tl gemalen korianderzaad
  • 1/2 tl gemalen komijnzaad
  • 1/4 tl cayennepeper
  • bosje koriander
  • sap van 1 limoen
  • 1/4 tl zout
Voor de salsa
  • 1/2 rode uit in halve ringen
  • 1/2 el wittewijn azijn
  • 3 bosuien in dunne ringen
  • 5 tomaten in blokjes gesneden
  • 1 teen knoflook fijngehakt
  • bosje koriander
  • 1/2 tl zout
  • sap van 1/2 limoen
  • 2 rijpe avocados in blokjes

Instructies:

  1. Voor de zwartebonenpasta, mix alle ingredienten in een keukenmachine tot een grove pasta.
  2. Maak vervolgens de salsa door de ui in halve ringen even te weken in de wittewijn azijn. Voeg vervolgens de overige ingredienten toe en meng alles goed oor elkaar.
  3. Voor het maken van de quesadillas, bedek de tortilla rondom met een laag zwartebonenpasta, zorg ervoor dat je ongeveer 1 cm vrij houd aan de rand. Doe nu op de helft van de zwartebonenpasta zure room. Je hebt nu een zwart vlak en een wit vlak op je tortilla. Strooi een beetje kaas op de zure room en doe hier 1 el salsa op en wat jalapenos pepertjes. Vouw de tortilla dubbel.
  4. Bak de quesadillas in een droge hete koekenpan of op de grill 2 min aan elke kant zodat ze mooi bruin zijn en de kaas gesmolten is. —> wij doen dit altijd in de grill (zo’n tosti-ijzer).

Untitled.png

bron: Plenty van Yotam Ottolenghi

#tortillas

Latest

More from the site

    Robin Stokkel

    desserts

    Pistache tiramisu

    Difficulty: easy Rating: 8 Duration: 4 hours 40 minutes (4 hour wait time) Serves: enough! Ingredients • 300 g mascarpone • 150 g pistachio paste (+ 1 extra tablespoon) • 1 tsp vanilla extract • 4

    Read post

    Robin Stokkel

    curries

    Vegan curry with green beans

    | Difficulty | Easy | | Rating | 7,5 | | Duration | 25 min | | Number of people| 3

    Read post

    Robin Stokkel

    pastas

    One pan lentil lasagne

    Difficulty: Easy Grade: 8 Duration: 40 minutes Number of people: 3 Ingredients Olive oil 1 onion, peeled + finely chopped 1 carrot, diced 2 celery sticks, diced 4 garlic gloves, peeled, finely choppe

    Read post

View all posts