Moeilijkheid: Makkelijk
Cijfer: 9
Duur: 20 min
Aantal personen: 4
Notitie: Eigenlijk maakt zij er een soort cashew cream bij. Dit doen wij niet, maar maken we een creme van avocado + kwark/yoghurt. Daarnaast vonden we dat er te weinig groentes en vulling in zat dus hebben we zelf nog wat dingen toegevoegd.
Ingredients
- 8 small corn or flour tortillas (of medium)
- 1 Tbsp (15 ml) sunflower oil
- 2 shallots, diced
- 3 cloves garlic, minced
- 1 block (300 g) tempeh*
- 2 tsp (10 g) onion powder
- 1 tsp (5 g) paprika powder
- 1 tsp (5 g) ground cumin
- 1/2 tsp chili powder (more if you like it spicy)
- 1/2 tsp dried oregano
- 1/4 tsp ground black pepper
- 1 jar (400 g) diced tomatoes
- 2 tbsp (10 ml) sodium-reduced soy sauce
- avocado
- kwark/yoghurt
- paprika (small pieces)
- Mais
- Cucumber (small pieces)
- Tomatoes (small pieces)
Instructies:
- Add shallots and garlic to oil in non-stick pan on high heat, adding splashes of water as needed to deglaze the pan, cooking for 2 minutes.
- Crumble the tempeh with your hands into the pan and cook for 7 minutes, stirring until lightly golden and crispy. Continue to add splashes of water as needed.
- Voeg ook de paprika en maïs toe aan de pan en bak dit mee.
- Maak in de tussentijd de avocado-yoghurt creme door de avocado de blenden met twee of drie eetlepels kwark of yoghurt.
- Snijd ondertussen ook de komkommer en tomaatjes en doe dit apart in een bakje.
- To the pan, add the spices and sauté for 20-seconds until fragrant, then add the diced tomato and soy sauce, cooking for 3-5 minutes.
- Meanwhile, heat tortillas on a skillet and when the tempeh has absorbed the tomatoes to your liking, spoon it onto the warmed tortillas. Smeer de avocado-creme op je tortilla, voeg wat komkommer+tomaatjes toe en dan de tempeh-groente mix uit de pan.
bron: https://www.pickuplimes.com/recipe/tempeh-tacos-with-cashew-lime-cream-174
Latest
More from the site
Robin Stokkel
desserts
Pistache tiramisu
Difficulty: easy Rating: 8 Duration: 4 hours 40 minutes (4 hour wait time) Serves: enough! Ingredients • 300 g mascarpone • 150 g pistachio paste (+ 1 extra tablespoon) • 1 tsp vanilla extract • 4
Read post
Robin Stokkel
curries
Vegan curry with green beans
| Difficulty | Easy | | Rating | 7,5 | | Duration | 25 min | | Number of people| 3
Read post
Robin Stokkel
pastas
One pan lentil lasagne
Difficulty: Easy Grade: 8 Duration: 40 minutes Number of people: 3 Ingredients Olive oil 1 onion, peeled + finely chopped 1 carrot, diced 2 celery sticks, diced 4 garlic gloves, peeled, finely choppe
Read post